Ezért még 2 szentélybe elmentem és természetesen egy kézműves centrumban is.
A Heian szentély volt a szálloda közelében, a kertjét néztem meg, ami már nem volt olyan csodaszép mint mondjuk tavasszal vagy nyáron lehetett, de még így is akadt benne csodálnivaló.
Tulajdonképpen itt jöttem rá, hogy a fotozás mennyire nem valószerű. Merthogy kiválasztok valamit, ami szép, rázoomolok, és mindenki azt fogja hinni mennyire csodaszép is ez a kert :) Természetesen nem volt csodaszép, nem volt elbűvölő, amitől az ember lélegzete is eláll. De bizonyos apró részletek azok voltak, és mivel a "gondolkozzunk pozitívan" elvét követem már egy ideje, csak a szépet igyekeztem észrevenni. A képek ezt hivatottak szolgálni:
A sziromlevelek és a pöttyök előre készen voltak, nekem csak el kellett helyeznem és odakalapálnom. Remegő kézzel picit macerás, de így jár, aki sokat iszik :))) A felső virág kicsit nyomi lett, de ettől bocis, hogy tökéletlen. A minta egyébként nem az én ötletem volt, lemásoltam egy kész műről. :p
Még egy híres szentély volt hátra, mielőtt felülök a pegazusra: a Kiyomizu.
Ha az ember beljebb és feljebb lépked, akkor hatalmas panoráma várja, Kiotóra nézve. Sajnos a fénykép nem adja vissza az igazi látványt, ezt átélni kell.
Miután az összes szentélyt megnéztem, amit akartam, ideje volt a szállodába visszamenni a cuccaimért. Itt lefényképeztek, mint tisztelt vendéget, felkerültem a facebook oldalukra, kikísértek az ajtóig és mélyen meghajoltak :) Szeretem ezt az országot.
Atamiba már csak sötétedés után érkeztem. Elfoglalva a szállodai szobámat, ami abszolút megfelelő volt, elmentem egy kis esti sétára.
Atami egy tengerparti - ó pardon, óceánparti városka, fürdőkultúrájáról híres. Félig hegyoldalon fekszik, így rendkívül jó testmozgás lejutni a partra, a sok lépcsőn oda és vissza, egy hobbit tollából :)
A beach totál olyan volt, mintha Cannesban vagy Monacoban járnék, bár sosem voltam egyik helyen sem, de ilyennek képzelem el: pálmafák, színes fények.

Tök jók lettek a képek. Különösen az tetszik, ahol a mélységélességgel játszottál. :-)
ReplyDeleteKoszonom, az a kedvenc jatekom :D
ReplyDelete