Japo - T6

És eljött az idő továbbállni. Shinkansennel Kiotóba. Késő délután értem oda, így nagyon sok minden ezen a napon nem történt.
Pár nap alatt megszoktam a tokiói közlekedést, a kiotói sem különbözött sok mindenben tőle.
Az új szállásom egy európaibb kisszálló volt Kiotó egy régebbi negyedében, kis szűk utcák, sok drót mindenhol, patakocska hiddal, bájos környék:

A szálló halljában olvasgattam a prospektusokat, amikor a recepciós bácsi odajött és rámutatott az egyikre: kb 5 percre van a szállodától ez a szentély, nagyon szép az éjszakai világosítása, érdemes megnézni. Ha már ilyen kedvesen ajánlotta, akkor .. :) És valóban nagyon megérte.
Több szentélyből álló épületegyüttes, gyönyörű kerttel. Le kellett venni a cipőt bent, zacsit húzhattunk a lábunkra és az esernyőnek is kaptunk zacsit (ugyanis elkezdett esni).

A kert  kék apró izókkal volt kivilágítva, amik egyre erősebbek lettek, majd kihúnytak. Sajnos képről az élmény nem jön át.

3 comments:

Szia,
Itt hagyhatsz nekem üzenetet, dicséretet, leszúrást, szeretgethetsz virtuálisan, utálhatsz is :D
boci