Japo - T8

A kedvenc részemhez értem vééégre: kézművesség. Imádok mindent csinálni, választani sem tudnék a mesterségek közül. És ami mindig erőt ad, hogy megdicsérnek milyen ügyes vagyok :)
A Kodai Yuzent találtam a legszimpatikusabbnak. Miután befizettem a belépőt egy középkori, de angolul tökéletesen beszélő és nagyon szexi japán pasi lett a guide-om. Felvitt a handmade cornerbe, megnézegettem a mintákat és kiválasztottam egy férfi és egy nőit. Férfinak egy sárkányt szürke pólóra, nőit rózsaszínre 2 madárral. Maga a processz tök egyszerű volt: kifeszítették a pólót, majd különböző sablonokat tettek rá. A sablon egy adott szníre lyukas volt, a lyukakba kellett felvinni egy pamaccsal a festéket, apró körző mozdulatokkal, mintha kávét kevernénk. Rányomni nem volt szabad, különben a festék szétfolyt volna. Meg is lettem dicsérve, hogy szót fogadtam és nem szórtam szét :) A legvégén a mester vitte fel fehérrel a kontúrt, ugyanúgy sablonnal, de nem pamacsot használt, hanem 3szög alakű lapátot.
Íme:

Persze van ami kézzel készül, én örülök, hogy nem így kellett festeni, mert még most is ott ülnék.. hmm, igaz ez nem lenne akkora probléma ;)

Lányoknak egy kis szépség újra, és megálltam, hogy ne vegyek itt semmit!

A kiállítás pedig:

Kiotónak szvsz 2 híres szentélye van (a nagyon sok közül), és talán a leghíresebb az Aranypavilon. Nem hittem volna,  hogy ugyanolyan szép mint a képeken, de amikor beléptünk a kertbe és megláttuk a tó túlsó partján lévő pavilont, egy emberként sóhajtott fel mindenki. Egyszerűen lélegzetelállító, a környezetével együtt. Közelébe sem lehet menni :) Tényleg aranylemezek borítják. Nálunk már elhordták volna éjjel a norvégok :)

Egy kis praktikusság a mai nap végére: a metroban sok megállónál zárt az út, és csak amikor megáll a metro (cm-re pontosan ahol kell!), akkor nyíilik ki a kapu is. A sárga padlólapok jelzik hol kell sorba állni - 2 sorban, és felszállni majd ha leszálltak az emberkék.

Ez pedig egy buszmegállóban látható: 12, 32, 46... a buszok számai.  Mellettük a 3 kör az előző 3 megállót hívatott jelezni. Látszik szépn épp hol tart a busz és mikor ér majd ide, nem kell türelmetlenkedni :) Totál megnyugtató volt nézni :)

7 comments:

1. Tök jók az ilyen kézműves cuccok, én is kipróbálnám.
    Biztos elvertem volna ott egy valag pénzt :D

ReplyDelete
  2. Imádom a metrójukat és a fegyelmezettségüket. :-)

A norvégokról meg az jutott eszembe, hogy a Való Világ egyetlen cigány lakója, Fecó, amint meglátta a fürdőszobában a rézcsapot, rögtön megjegyezte, hogy "Réz, hát kilója ennek is van vagy 1500." :-)

ReplyDelete
  3. Jol jonne itt is a fegyelmezettseg, ugyanis a nemetek elobb szallnak be, mint ahogy en ki :oooo AZ ajtonal eloreengedes meg ugy nez ki Germaniaban, hogy en fogom az ajtot, o fel sem emeli a kezet tehat addig tartom amig o ki nem jon... ha esetleg en megyek egy pasi mogott,akkor meg elengedi es ramcsapodik :o

ReplyDelete
  4. Szóval mondhatjuk, hogy a németek iszonyatosan bunkók.

ReplyDelete
  5. Es most meglepodtunk? :)

ReplyDelete
  6. Gondolj vissza a csuf osztrakokra :o

ReplyDelete

Szia,
Itt hagyhatsz nekem üzenetet, dicséretet, leszúrást, szeretgethetsz virtuálisan, utálhatsz is :D
boci